چاپ        ارسال به دوست

طرشت
نیروگاه شصت ساله آلستوم

در اواخر سال ۱۳۳۳ مطابق با اوایل سال ۱۹۵۴ میلادی نیروگاه برق تهران جهت کمبود برق شهری قراردادی را با شرکت فرانسوی آلستوم جهت خرید کارخانه ۵۰ هزار کیلوواتی متشکل از ۴ واحد بخاری منعقد کرد. در شهریور سال ۱۳۳۸ واحدهای سه و چهار و در مهر ماه همان سال واحدهای یک و دو در مدار قرار گرفتند. کارخانه برق آلستوم با گذشت ۶۳ سال از زمان بهره‌برداری‌اش، جزو قدیمی‌ترین نیروگاه‌ها کشور و تنها نیروگاه تولید برق در بافت شهری به شمار می‌آید که با ۴ واحد بخاری با توان ۱۲ و نیم مگاوات فعالیت می‌کند. البته در گذر زمان تغییراتی در این نیروگاه ایجاد شده، به طوریکه نامش از «آلستوم» به «شهید فیروزی» تغییر کرد و این روزها با عنوان نیروگاه طرشت شناخته می‌شود. همچنین از ۲۰ سال پیش و زمانی که مخازن مازوت کارخانه جمع شد، مدیران تصمیم گرفتند که فضای سبز را تقویت و مجموعه‌های ورزشی در داخل نیروگاه ساخته شود. به همین دلیل درحال حاضر حدود ۱۷ هکتار فضای سبز در اراضی نیروگاه وجود دارد. حتی در محل مخازن زمین‌ فوتبال بزرگی ساخته شده که هر روز میزبان علاقه‌مندان به ورزش است.

در سال ۱۳۷۷ برنامه‌ای جهت بازسازی نیروگاه طرشت (برق آلستوم) تدوین گردید که در آن برنامه پیش‌بینی شده بود که این نیروگاه در کنار دستگاه شبیه‌ساز به‌عنوان مجموعه‌ای برای تولید و آموزش در سطح کشور قرار گرفته و همچنین نمادی از تاریخچه صنعت برق در کشور باشد تا از این رهگذر تمامی دست‌اندرکاران صنعت برق و افرادی که بعد از این با صنعت برق سرو کار خواهند داشت با تحولاتی که در این صنعت صورت پذیرفته از نزدیک آشنا شوند.

این نیروگاه در سال ۱۳۸۹ موفق به اخذ گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۰ شد و تاکنون چندین بار بهبود یافته‌است که می‌توان به افزایش کیفیت پساب نیروگاه و استفاده از آن برای آبیاری فضای سبز، نصب CHP یک مگاواتی، تعویض لوله‌های بویلر، گازسوز شدن نیروگاه و… اشاره نمود.


 


١١:٠٤ - شنبه ٦ خرداد ١٤٠٢    /    عدد : ٣٩٦    /    تعداد نمایش : ١٣١٥


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج