چاپ        ارسال به دوست

تولید بزرگترین نیروگاه شرق کشور به ۲۰ میلیون مگاوات ساعت رسید

به گزارش پایگاه خبری برق حرارتی، سید یحیی نوبخت به تعمیرات صورت گرفته در نیروگاه شیروان از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم برای افزایش توان تولید واحدهای این مجموعه اشاره کرد و افزود: در طی دو سال و نیم اخیر انجامLTE & CT۶۰ (ارتقا و آپگرید) واحد یک گازی نیروگاه منجر به افزایش توان واحد به میزان ۱۰ مگاوات، انجام LTE & CT۶۰ (ارتقا و آپگرید) واحد دو گازی منجر به افزایش توان واحد به میزان ۱۰ مگاوات، انجامLTE& T۷۵ (ارتقا و آپگرید) واحد سه گازی منجر به افزایش توان واحد به میزان ۱۲ مگاوات، انجام پروژه LTE & T۷۵ ( ارتقا و آپگرید) واحد چهار گازی به منظور افزایش توان واحد به میزان ۱۲ مگاوات، انجام پروژه LTE & T۷۵ ( ارتقا و آپگرید) واحد پنج گازی و افزایش توان واحد به میزان ۱۲ مگاوات به اتمام رسیده است و LTE & T۷۵ واحد شش گازی با هدف افزایش توان تولیدی واحد به میزان ۱۲ مگاوات هم در حال انجام است.
وی ادامه داد: انجام تمامی بازدید‌های دوره‌ای چهار هزار و هشت هزار ساعته، بازدیدهای دوره‌ای واحد‌های بخار به میزان یک‌هزار و ۶۶۸ ساعت، در سال ۱۴۰۱ و انجام تمامی بازدیدهای دوره‌ای چهار هزار و هشت هزار ساعت و بازدیدهای دوره‌ای واحدهای بخار (دو نوبت )در سال ۱۴۰۲ به میزان سه هزار و ۷۶۷ ساعت، در موعد مقرر انجام و به پایان رسید.
نوبخت اضافه کرد: تعمیرات بویلرهای HRSG۱,۲ و تعویض یک هزار و ۱۳۹ عدد زانویی در HP ECHO برای رفع نشتی در فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه سال ۱۴۰۲ از دیگر اقدامات صورت گرفته در بخش تعمیرات بوده است. همچنین از ابتدای سال جاری و برای گذر موفق از پیک بار شبکه رفع عیب از داکت برنر بویلر های ۱و۲و۵و۶ ( استارت دو ردیف داکت برنر ) و افزایش توان به میزان ۲۰ مگاوات در واحدهای بخار (به طور متوسط هر واحد ۵ مگاوات) با موفقیت انجام شد. تنظیم فلو های بویلر های ۵و۶ نیز در راستای جلوگیری از افت توان تولیدی واحدهای بخار طی سال جاری در نیروگاه شیروان انجام شده است .
وی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته نیروگاه در حوزه ساخت داخل، گفت: ساخت سنسور سرعت توربین‌های گاز و تهیه نقشه کارت‌های سیستم کنترل واحدهای گاز از جمله اقدامات انجام شده نیروگاه در حوزه ساخت بوده است. در این بین خرید تجهیزات CWP، استفاده از ترتسمیترهای دما، فلومتر الکترومغناطیسی و... جزو مواردی بوده که از تجهیزات ساخت داخل به جای قطعات خارجی استفاده شده است.
نوبخت ادامه داد: همچنین در سال جاری همکاری با شرکت‌های دانش بنیان برای ساخت کارت‌های الکترونیکی اکچوییتور آئوما و شیبل که تحریم ورود آن‌ها به کشور باعث وارد شدن خسارت به تولید برق می‌شود توسط نیروگاه شیروان انجام شد. همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت سنسور ویبره نسبی یاتاقان واحدهای گاز و بخار و سنسورهای جابجایی محوری بویلر فید پمپ و اعتماد به تولید کنندگان داخلی و نصب محصول و تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان در واحدهای گاز و بخار طی سال جاری انجام شد .
مدیرعامل نیروگاه سیکل‌ترکیبی شیروان در خصوص اقدامات برجسته نیروگاه در راستای افزایش توان تولید در دولت سیزدهم به اقداماتی از جمله نصب فن مکنده در خروجی هوای الکتروموتورهای CWP واحدهای ۲ و ۳ بخار، دمونتاژ و سرویس کامل پمپ بویلر فیدپمپ شماره ۱ بویلر ۲ ، راه‌اندازی و رفع عیب سیستم مدیا واحد گازی و رفع عیب سیستم داکت برنر بویلرهای HRSG اشاره کرد.
وی در پایان گفت: در سال جاری نیز رفع مشکل چند ساله کمپرسور هوای ابزار دقیق و ایردرایر و راه‌اندازی اکچوییتور هوای سرویس با همکاری شرکت سازنده، تصویب و اجرای طرح تغییر مدارهای پروتکشن سنسورهای سرعت واحدهای بخار برای جلوگیری از تریپ واحد ها، شست‌وشوی کولرهای روغن واحدهای۴و۵ گازی برای اولین بار از زمان نصب تاکنون و افزایش قابل توجه راندمان کولرها و کاهش محسوس دمای روغن و جلوگیری از افزایش دمای یاتاقان‌ها و در نتیجه تولید توان بدون محدودیت دمای یاتاقان های واحد ۴و۵ ، رفع عیب از سیستم مدیا (افزایش رطوبت در ورودی کمپرسور واحد های گاز) قبل از پیک بار از جمله اقدامات برای افزایش تولید بوده است .
نیروگاه سیکل‌ترکیبی شیروان در حال حاضر حدود دو درصد از مقدار انرژی مورد نیاز کشور را با ۶ واحد گازی و سه واحد بخار تامین می‌کند
#دولت_کار_و_فعالیت


٠٩:٠١ - چهارشنبه ١٨ بهمن ١٤٠٢    /    عدد : ٤٧٣    /    تعداد نمایش : ٧٢٥



خروج